Yazılım Mühendisliği bölümü 2021 yılında kurulmuş, 2021-2022 akademik yılında ilk öğrencilerini kabul edecektir. An itibari ile dört yıllık lisans eğitimi veren bölümüzde toplam 40 öğrenci için %100 İngilizce programda eğitim almak üzere YÖK tarafından kontenjan verilmiştir.

Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencileri için tahsis edilmiş 1 adet programlama ve yazılım geliştirme laboratuvarı bulunmaktadır (CENG Lab.). 60 adet dizüstü bilgisayardan oluşan ve sunum sistemleri ile desteklenen bu eğitim laboratuvarı temel düzeyde eğitim için kullanılmaktadır. Teknik çizim dersleri için 60 HP iş istasyonu olarak planlanmış, aktif eğitim veren CAD/CAM laboratuvarı  (CAD. Lab) özellikle Makine ve Mekatronik Mühendisliği bölümleri tarafından yönetilmektedir. Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından genel kullanıma sunulan 20 adet PC’den oluşan ikinci bir bilgisayar laboratuvarı da öğrenci çalışmaları için kullanılmaktadır.