Misyonumuz

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü olarak misyonumuz Dijital Dönüşüm süreçlerinde sektörün ihtiyacı olan yerli ve mili yazılımları üretebilen,  başta havacılık ve uzay olmak üzere pek çok alanda işbirlikleri içinde dünya standartlarında teknolojiler geliştirmeye imkân sağlayacak eğitim, araştırma ve projeler yaparak değişen dünyaya çevik şekilde adapte olabilen, öncü ve aranan Yazılım Mühendisleri yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Havacılık sektörü başta olmak üzere, kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikte Yazılım Mühendisi yetiştirebilen ve kaynaklarını araştırmaya yönlendirebilen, öğrenci merkezli eğitim kalitesi ile uluslararası lider bir bölüm olmaktır.

Yazılım Mühendisliği

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki ilk ihtisas üniversitesi olması sayesinde bünyesinde bulundurduğu seçkin öğretim üyeleri ile Yazılım Mühendisliğine yeni bir bakış açısı kazandırmaktadır. Yazılım Mühendisliği günlük profesyonel ve kişisel yaşamda giderek daha önemli hale gelmektedir. Bu program karmaşık bilgisayar bilimleri çözümleri üzerinde çalışmalardan, nesnelerin internetine, dağıtılmış yazılım sistemleri geliştirmekten, yapay zekâ uygulamalarına çok geniş yelpazede araştırma, farkındalık, etkileşim ve kariyer imkânı sunmaktadır. Yazılım tasarımı ve geliştirmesi iletişim becerileri ile birlikte iyi programlama niteliklerini de gerektirmektedir.

 

Öğrencilerimiz teknolojik gelişmeler doğrultusunda yazılım konusunda öncü çalışmalarının yanı sıra üniversitemizin ihtisas konusu olan havacılık ve uzay bilimleri ile doğrudan ilişkili konularda da eğitimlerini sürdüreceklerdir. Bölümümüz, yazılımın temel aşamalarına (analiz, tasarım, geliştirme, test) ve ilgili metodolojilere ayrıntılı olarak odaklanmanın yanı sıra, Nesne Yönelimli Analiz ve Tasarım, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Yazılım gibi çeşitli uzmanlık alanlarında eğitim sunmaktadır. Temel eğitimleri sırasında öğrencilerimiz ilgi alanları doğrultusunda Uygulamaların (örn. ekonomi, finans, eğitim, tıp, savunma sanayii, aviyonik sistemler, telekom, uzay, otomotiv ve oyun) çerçevesinde yazılımın analizi ve yapılandırılması ile robotik, güvenlik, gömülü sistemler, görüntü işleme, yapay zekâ ve veri madenciliği gibi çeşitli konularda uzmanlık kazanacakları bir eğitim programına tabi olacaklardır.

Ayrıca programda sektör işbirlikleri ön planda tutularak, yerinde öğrenme modeli uygulanacaktır. Bu sayede öğrenciler gerçek yaşamdan deneyimlere sahip olabilecek ve endüstride mezuniyet öncesi yer alma şansı yakalayabilecektir.

İş Olanakları

Firmaların ihtiyaç duyduğu yerli milli yazılımsal çözümleri gerçekleştiren yazılım uzmanları;

  • Uygulama geliştiricisi
  • Siber güvenlik analisti
  • Oyun geliştiricisi
  • Bilgi sistemleri yöneticisi
  • BT danışmanı
  • Multimedya programcısı
  • Web tabanlı uygulama geliştiricisi
  • Mobil Yazılım Uzmanı
  • Test mühendisi

Bunların yanı sıra özel savunma sanayi kuruluşları, kamu kurumları, bankalar, üniversiteler, TÜBİTAK, çeşitli bilim enstitüleri, Aselsan, Havelsan ve Roketsan gibi askeri amaçlı çalışmalar yapan kuruluşlar, telekomünikasyon firmaları, otomotiv sanayi kuruluşları ve medikal elektronik tasarımı yapan şirketler de mezun öğrencilerimizin istihdam sağlayacağı kuruluşlar arasındadır.